Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, egy Tisza parti nagyközségben
született, Ricsén. A vidék, a mezőgazdaság, és a gazdálkodás iránti
vonzódás és szeretet már gyerekkorában kialakult és meghatározta
mai napig az életét. Szakmáját maga választotta, ennek mentén
haladva a középiskolai tanulmányoktól az agrármérnöki diploma
megszerzéséig.
A szakdolgozatát burgonyakutatási témában írta. A mai Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem, Burgonyakutatási Központjában kezdett el dolgozni intézeti mérnökként, burgonyanemesítés kutatási szakterületen. Társnemesítőként részt vett a Balatoni rózsa, a Katica, a Démon, az Arany Chipke, a Botond, a Basa államilag elismert és a Balatoni Sárga fajtajelölt burgonyafajták kinemesítésében. Intézeti munkja mellett az egész országban segítette a keszthelyi burgonyafajtákat termesztő termelőket szaktanácsadással. A Burgonyakutatási Központban végzett munkája mellett részt vett a Georgikon Kar elméleti és gyakorlati oktatási munkájában. Külső konzulensként a mai napig felkérést kap és segíti a Georgikon Campus diplomadolgozatos hallgatóinak tanulmányait. Az egyetem minőségirányítási irodájának belső auditoraként segítette a Georgikon Kar, Minőségbiztosítási Bizottságának munkáját. Az egyetemi munkája során dolgozott szakmai szervezetekben, az MTA VEAB Agrártudományi Szakbizottság, Növénytermesztési Munkabizottságban, a MTA VEAB Agrártudományi Szakbizottság, Biotechnológiai Munkabizottságban. Közel húsz év kutatói munkát követően a Huminisz Kutatásfejlesztő Kft.-nél helyezkedt el, ahol jelenleg területi vezető, szaktanácsadói pozícióban dolgozik. Munkájából adódóan szoros kapcsolatot tart és segíti a többszáz agrár vállalkozást. Részt vesz a cég termékeinek és
technológiáinak fejlesztése kapcsán üzemi és egyetemi kutatóintézetek kísérleteiben.
TÁRSADALMAI SZEREPVÁLLALÁS
Szakmai munkája mellett fontosnak tartja, hogy a sok év alatt megtanult, megszerzett elméleti tudást és gyakorlati tapasztalatot tovább adja a kistérségben élő gazdálkodóknak és civil embereknek egyaránt. Zala megyéhez köthető szakmai, gasztronómia és turisztikai rendezvényekben szervezőként tevékenykedik (pl.: Zalai Borcégér,
Bor-és Dödölle Fesztivál, Keszegfesztivál, Burgonyafesztivál, Hungarikum és Nemzeti Értékek Rendezvénysorozat, Egészséges Életmód Rendezvény sorozat…).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” column_direction=”default” column_direction_tablet=”default” column_direction_phone=”default” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” row_border_radius=”none” row_border_radius_applies=”bg” overflow=”visible” overlay_strength=”0.3″ gradient_direction=”left_to_right” shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none”][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_tablet=”inherit” column_padding_phone=”inherit” column_padding_position=”all” column_element_spacing=”default” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” column_position=”default” gradient_direction=”left_to_right” overlay_strength=”0.3″ width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” animation_type=”default” bg_image_animation=”none” border_type=”simple” column_border_width=”none” column_border_style=”solid”][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=46GbVtJmU6c”][/vc_column][/vc_row]