Skip to main content

Idén is tíz kategóriában keresi az Agrotrend csoport által életre hívott Az Év Agrárember díj a köz számára értékeset alkotó, a társadalom javát szolgáló agrárszakembereket. Bár a pandémiás helyzet már tavaly is nagy mértékben befolyásolta a díj lebonyolítását Mátrai Zoltán főszervező azért bízik abban, hogy az idén nyolcadik alkalommal kiírt díj ez évben zökkenőmentesen talál gazdára.

Tavaly komoly és viszontagságos év őszén, 2020 októberében indítottuk útjára, szokásos optimizmusunkkal a VII. Az Év Agrárembere kitüntető díjat. Sajnos a félelmeink részint beigazolódtak, hiszen a megszokott február elei időpont helyett csak júniusban tudtuk átadni a díjat, ám legalább nyár elején gazdára találhatott… Idén is töretlen lendülettel keressük a 2021-es év legjobbjait az eredeti kiírásunknak megfelelően. Vagyis olyan gazdatársakat, akik a társadalmi szerepvállalásban is jeleskednek.   Meggyőződésünk, hogy a termelő és az élelmiszeriparban dolgozó kollégák egy-egy településen, környezetükben maradandót alkotnak. Olyan maradandót, amit nem valamilyen javadalmazás fejében tesznek, hanem önzetlenül a társadalom javára. Nagydíjunk keretében idén a már szokásosnak mondható mintegy 80 fős zsűri vesz részt. Akik majd kiválasztják a kategóriánkénti három döntőst. Idén is 10 kategóriában méretjük meg a döntősöket, hiszen fontosnak tartjuk, hogy a döntőseinket összehasonlítható területen versenyeztessük, hogy legalább ezen a területen összemérhetőek legyenek.

Minden évben hallani olyan hangokat, hogy kifogynak a jelöltekből, hogy nincs már érdemi szereplő a gazdászok közt.

Nekünk ezzel szemben stabil meggyőződésünk, hogy rengetegen vannak még! Évről évre csak csodálkozunk, micsoda történeteket, jótetteket hallunk. Bár kicsit furcsa nekik, hogy most olyanról is kell beszélniük, amivel egyébként nem kérkedik az ember: a társadalmi szerepről, az adakozásról, a gondoskodásról. Minden alkalommal újra és újra meggyőződök arról, hogy megérte a díjkiírást 2014-ben elkezdeni. Mennyi mindent köszönhet a társadalom ezeknek a kiváló embereknek. Nagyon büszkék vagyunk rájuk!Nagydíjunk az egyetlen magánkezdeményezésű, transzparensen zsűrizett, parádés gálaesten átadott agrárkitüntetés, melyre büszkék vagyunk és tartjuk is a színvonalát évről évre. Ugyanígy, büszkék vagyunk támogatóinkra, akik a projekt tetemes költségvetését finanszírozzák. Dr. Nagy István Miniszter úr ismét első szóra elvállalta az idei fővédnökséget is, mellyel össztársadalmi szintre emelte nagydíjunkat! Kategória és további támogatóink nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény! Mindezek köteleznek minket arra, hogy az idei döntőt is magas színvonalon rendezzük meg, ahogy lehetőség nyílik rá. Reméljük, hogy a vírushelyzet engedi ezt számunkra… 

 agrotrend.hu