Skip to main content

Támogatók

 
 

Nemes-Nagyné Vas Andrea

2023, Az Év Kertésze
 
Kertészet Kategóriatámogató
Délalföldi Kertészek Szövetkezete
 
 
Főtámogató
Limagrain Hungária Kft.
 
Nagyanyáink kertjének ízvilágát szeretnék visszahozni. Csak nagyban.

Második és harmadik generációs családi gazdálkodók fogtak össze a Dél-Alföldön több mint tíz évvel ezelőtt azzal a céllal, hogy a friss zöldségük minél gyorsabban a fogyasztók asztalára kerüljön. Így alakult meg a Trivega Kft., azaz egy TÉSZ, melynek alapító tagja és kezdetektől az egyik ügyvezetője Nemes-Nagyné Vas Andrea, a Nemeskert Kft. egyik ügyvezető-tulajdonosa.

Az azóta 15 taggal rendelkező, összesen 50 hektárnyi hajtatott kertészet termelését a kisteleki auditált logisztikai központjukban szortírozzák, de nemcsak a tárolás, a teljes technológia fenntartható és innovatív. Az üvegházaik fűtését geotermikus energia, termálvíz biztosítja, az öntözés során fel nem használt vizet drénvíz-visszaforgatással, fertőtlenítéssel újrahasznosítják, az üzemeltetéshez napenergiát is használnak. Az üvegházakban a talajtól elszakadva, teljesen organikus közegben, kókuszrost paplanokon nevelik a növényeket, biológiai növényvédelem mellett. Nem titkolt céljuk, hogy termékeikben nagyanyáink kertjének hangulatát hozzák vissza, gyermekkorunk ízvilágát, az év minden időszakában.

A közben négy gyermeküket is nevelő édesanya ügyvezetőként koordinálja az ügyviteli feladatokat, tartja a kapcsolatot a tagokkal, a pénzintézetekkel, a beszállítóikkal, a munkatársakkal, a médiával, a hivatalokkal és állami szervekkel. Tíz éve bonyolítja a TÉSZ működéséhez elengedhetetlen operatív programot, az európai uniós és nemzeti támogatásokban és pályázatokban való aktív és sikeres részvételt.

Emellett családi gazdaságuk sem szorulhat háttérbe, férjével együtt már 20 éve irányítják a közel 20 hektáros saját üvegházas kertészetük két telephelyét, és segítik a szülők további 11 hektáros kertészetének működtetését is. Így a három telephelyen összesen közel 350 fő munkavállalót foglalkoztat a család. Ennyi embernek munkát adni a környező falvakban, már önmagában is társadalmi szerepvállalás, de személyesen is fontosnak tartja, hogy kollégáinak és azok családjainak is segíthessen.

Rendszeresen támogatja a helyi önkormányzati eseményeket, az idősotthonokat, az iskolai étkeztetéshez biztosít friss zöldséget, az óvodásoknak pedig karácsonyi ajándékokat. Nőként és üzletasszonyként évek óta részt vesz a mellrák elleni kampány támogatásában, az egészséges életmód és a sport fontosságát hangsúlyozva pedig rendszeresen támogatja a helyi judo egyesület által szervezett sporteseményeket is.