ÉLETÚT
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, egy Tisza parti nagyközségben
született, Ricsén. A vidék, a mezőgazdaság, és a gazdálkodás iránti
vonzódás és szeretet már gyerekkorában kialakult és meghatározta
mai napig az életét. Szakmáját maga választotta, ennek mentén
haladva a középiskolai tanulmányoktól az agrármérnöki diploma
megszerzéséig.
A szakdolgozatát burgonyakutatási témában írta. A mai Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem, Burgonyakutatási Központjában kezdett el dolgozni intézeti mérnökként, burgonyanemesítés kutatási szakterületen. Társnemesítőként részt vett a Balatoni rózsa, a Katica, a Démon, az Arany Chipke, a Botond, a Basa államilag elismert és a Balatoni Sárga fajtajelölt burgonyafajták kinemesítésében. Intézeti munkja mellett az egész országban segítette a keszthelyi burgonyafajtákat termesztő termelőket szaktanácsadással. A Burgonyakutatási Központban végzett munkája mellett részt vett a Georgikon Kar elméleti és gyakorlati oktatási munkájában. Külső konzulensként a mai napig felkérést kap és segíti a Georgikon Campus diplomadolgozatos hallgatóinak tanulmányait. Az egyetem minőségirányítási irodájának belső auditoraként segítette a Georgikon Kar, Minőségbiztosítási Bizottságának munkáját. Az egyetemi munkája során dolgozott szakmai szervezetekben, az MTA VEAB Agrártudományi Szakbizottság, Növénytermesztési Munkabizottságban, a MTA VEAB Agrártudományi Szakbizottság, Biotechnológiai Munkabizottságban. Közel húsz év kutatói munkát követően a Huminisz Kutatásfejlesztő Kft.-nél helyezkedt el, ahol jelenleg területi vezető, szaktanácsadói pozícióban dolgozik. Munkájából adódóan szoros kapcsolatot tart és segíti a többszáz agrár vállalkozást. Részt vesz a cég termékeinek és
technológiáinak fejlesztése kapcsán üzemi és egyetemi kutatóintézetek kísérleteiben.
TÁRSADALMAI SZEREPVÁLLALÁS
Szakmai munkája mellett fontosnak tartja, hogy a sok év alatt megtanult, megszerzett elméleti tudást és gyakorlati tapasztalatot tovább adja a kistérségben élő gazdálkodóknak és civil embereknek egyaránt. Zala megyéhez köthető szakmai, gasztronómia és turisztikai rendezvényekben szervezőként tevékenykedik (pl.: Zalai Borcégér,
Bor-és Dödölle Fesztivál, Keszegfesztivál, Burgonyafesztivál, Hungarikum és Nemzeti Értékek Rendezvénysorozat, Egészséges Életmód Rendezvény sorozat…).