A sváb származású Koch családban generációk óta száll apáról fiúra a szőlészet és borászat tudománya és szeretete. A 24 éves Koch Pálma az első, aki nőként választotta ezt az utat. Már gyermekkorában szabadidejének nagy részét édesapjával a szőlő és a borospince körül töltötte. A Szent István Egyetemen végezte el a szőlész-borász mérnöki alapszakot. Az egyetemi évek alatt borbírálói oklevelet szerzett, azóta borversenyeken bírál. Már tanulmányai alatt elkezdett dolgozni a Hajós-Bajai és a villányi borászatukban, és több vendéglátóhelyen is gyűjtött tapasztalatot Budapesten. Szüretelt a kaliforniai Napa völgyben, a chilei Maipu völgyben és a dél-afrikai Stellenboschban. Az első saját borát, a teljes egészében Syrah fajtából készült vörösbort 2018-ban készítette. Az alapszak elvégzése után a családi vállalkozásban helyezkedett el. Főként a borászati üzemben és a marketingben, de a szőlőtermesztés és a borkészítés teljes folyamatában részt vesz. Jelenleg a Vinifera Euromaster borászati mesterképzést végzi Dél-Franciaországban. Külföldi tapasztalatszerzéseinek célja, hogy minél jobb borásszá és jövőbeli vezetővé váljon. A mesterképzés után Koch Pálma szeretne végleg hazaköltözni a Hajós-Bajai borvidékre, hogy két generáció dolgozhasson együtt borászatuk fejlődéséért, és átvehesse a bioborászati üzemük vezetését.
Társadalmi szerepvállalás
Kulcsfontosságú számára a hozzá hasonló tudásszomjas fiatalok bátorítása az agrárium irányába, a Corvinus Agribusiness egyetemközi diákszervezet szervezésében előadást tartva. A Supagro egyetemen Montpellierben népszerűsíti a magyar bort, előadásokat tartva ismerteti meg a külföldi diákokkal a magyar szőlőfajtákat, a magyar szőlőágazatot és annak értékes tételeit. Részt vesz a Hajós-Bajai borvidék borversenyein, kóstolóin és kerekasztal-beszélgetésein, mert fontos számára, hogy a borvidék borászatai együtt dolgozva fejlesszék tovább a borvidéket. A pandémia idején a Bajai Szent Rókus Kórházba juttatta el saját készítésű gyümölcsleveiket.