Skip to main content

Az Év Agrárembere kitüntető díj Életműdíjában Dr. Vályi István részesült

A MUNKÁSSÁGA SORÁN LEFEKTETETT
JÓ PÉLDÁKAT KOLLEGÁI FOLYTATJÁK
Vályi István nyugalmazott, de a mai napig aktív kollégánk, mindannyiunk példaképe. Életében a mezőgazdaság minden területén képviseltette magát, de legfőbbképpen a kertészet és a növényvédelem területén. Nyugdíjazását követően aktívan részt vett és jelenleg is részt vesz a növényvédős társadalom életében. Neki is köszönhető, hogy a növényvédelmi szakemberek csoportja kicsiny, de összetartó közösséget alkot. A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara elnökeként több cikluson át képviselte az integrált növényvédelmi szemlélet elterjesztését. Nem ismert fáradtságot és távolságot a cél érdekében előadásait megtartani. Közösségformáló személye alakította a „Spricc Klub” vagyis A Magyar Növényvédelmi Társaság Növényvédelmi Klubjának zsíros kenyeres szakmai találkozóinak sokaságát, mely jelenleg azóta a 402. ülésénél tart. Ezen klub közösségmegtartó szerepe mellett a szakmai egyeztetések színhelyéül szolgál. Mindig készségesen segített a fiatal, kezdő szakemberek beilleszkedésében, szakmai karrierjük elérésében.
Munkássága során lefektetett jó példákat kollégái jelenleg is folytatják. Széleskörű kapcsolatai és megnyerő modora jelentősen hozzájárult a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara szakmai képviseletéhez. Mindig
nyitott volt az új és fejlődő technológiák iránt, melyet igyekezett a vele kapcsolatban álló nem kis közösségekkel is megismertetni.
A szakmai kollégákon kívül a termelőkkel is mindig megtalálta a megfelelő hangnemet és a tudományos
kifejezések megmagyarázását. Nem utasított, hanem tájékoztatott, segített és segít mai is a szakma rejtelmeiben eligazodni.
Mindenki Vályi Pistája, ha megérkezik egy rendezvényre érdeklődők sokasága veszi körül.
Kedves Pista, töretlen népszerűséged még sokáig élvezd körünkben!

Kujániné Cser Olga
Az Év Agrárembere 2014