Skip to main content

Támogatók

 
 

Hári Zsolt

2023, Az Év Agrárgépésze
 
Agrárgépészet Kategóriatámogató
AGROTEC Magyarország Kft.
 
 
Főtámogató
Limagrain Hungária Kft.
 
Tanulmányait Hollandiában végezte nemzetközi gazdálkodás szakon, befejezte után a családi vállalkozásuk dísznövénykertészetében kezdett dolgozni. Külföldi tanulmányainak és munkái során szerzett tapasztalatának köszönhetően megállapította, hogy mennyire nem hatékonyan dolgoznak a kertészetükben, ezért fokozatosan a gépesítés felé tett lépéseket, kisebb nagyobb sikerrel. Sajnos a kertészeti ágazat a gyártóknak kis piac, ezért kevés jó termék volt elérhető a részükre akkoriban. Hobbi szinten érdekelte a programozás és az automatizálás, ezért a más gyártóktól vásárolt gépeket próbálta jobbá
tenni saját felhasználásra, és ha lehetett felautomatizálni.
A végeredményeket, online (YouTube) is közzétette. Más kertészet is felfigyelt a munkáira, ezért nem volt kérdés, hogy tovább folytatja a tevékenységet. Néhány gépgyártó a kiemelkedő munkássága lévén megbízta cégét, hogy automatizáljon bizonyos gépeket az ügyfeleik részére.
2019-ben felmerült, hogy ne csak szoftverrel foglalkozzon, hanem építsen saját gépeket is, így ha a hardver- és a szoftverfejlesztés párhuzamosan történik „egy kézben”, akkor jobb termékeket lehet előállítani. Azóta bővült a csapata és folyamatosan fejleszt saját kis önvezető robotokat.