Skip to main content
 
Agrárgépészet Kategóriatámogató
AGROTEC Magyarország Kft.
 
 
Főtámogató
Limagrain Hungária Kft.
 
Dr. Hajdú József évtizedek óta szolgálja, a szó szoros értelmében, a mezőgazdasági gépesítés ügyét. Több, mint fél évszázad minden jelentős nemzeti mezőgépfejlesztési programban meghatározó szerepet vállalt. Dolgozott a kutatás, a technológiai és gépfejlesztés területén volt a Mezőgazdasági Gépesítési Intézetnek (MGI) igazgatója.
Számos szakmai elismerés tulajdonosa, többek között megkapta a „Bánházi Gyula” Érmet, a MATE címzetes egyetemi docense, tulajdonosa a „Magyar Mezőgazdasági Gépgyártásért” érdeméremnek. Társadalmi tevékenysége is folyamatos és jelentős: a szaklapokban, főleg a Mezőgazdasági Technikában és Profi magazinban
rendszeresen megjelenő írásaiból mindannyian tanulunk, ezzel a tevékenységével elérte: a nemzet mezőgépészeti tanítója lett.

Szakmai segítőkészsége közismert, évekig a Mezőgépgyártók Országos Szövetségének Elnökségében segítette és a mai napig szakértőként segíti a tagokat. Ezen felül számos szakmai hazai és külföldi szervezetben, például az MTA Agrár Bio-műszaki Tudományos Bizottságában, az ENTAM-ban (European Network of Engineering for Agriculture and Environment) szaklapok szerkesztőségeiben, kiállítások és rendezvények szervező bizottságaiban dolgozott. Több, mint egy évtizedig képviselte hazánkat „Az év traktora” (Tractor of the Year) nemzetközi verseny bíráló bizottságában. Szívesen tart a legújabb technikai megoldásokról előadásokat tanulóknak és műszaki szakembereknek, gazdáknak egyaránt. Munkája, eredményei alapján példakép a szakmai társadalomban.